Preventieve Logopedie

Voorkomen is beter dan genezen

Preventieve logopedie

Voor mensen die dagelijks veel moeten spreken kan preventieve logopedie zeer wenselijk zijn. Een langdurig zware belasting van de stem- en spraakorganen kan op termijn veel problemen geven zoals keelpijn, stemverlies of oververmoeidheid. Een goede adem- en spreektechniek is dan zeer belangrijk; voorkomen is immers beter dan genezen.

De manier waarop u spreekt heeft invloed op uw omgeving. Bent u nieuwsgierig wat de mogelijkheden zijn voor uw stem? Of wilt u werken aan betere verstaanbaarheid met een spreektechniek die bij u past? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Ouders met kinderen in de peuter/kleuter- leeftijd kunnen gerichte tips krijgen om afwijkende mondgewoontes (zoals duimen en speen zuigen) en problemen die zich voordoen tijdens het eten en drinken, af te leren. Imke kijkt naar de stand van het gebit en de positie en kracht van de tong, de lippen en de kaakspieren. Wanneer deze afwijkend is, kunnen op deze leeftijd al gerichte oefeningen worden ingezet. Deze training heeft een positief effect op de verdere ontwikkeling van de spieren in het mondgebied en het gelaat.
Vroege interventie kan problemen op latere leeftijd voorkomen.

[testimonial_view id=”2″]


Wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op. We staan u graag te woord.