Preventieve Logopedie

Voorkomen is beter dan genezen

Preventieve logopedie

Voor mensen die dagelijks veel moeten spreken kan preventieve logopedie zeer wenselijk zijn. Een langdurig zware belasting van de stem- en spraakorganen kan op termijn veel problemen geven zoals keelpijn, stemverlies of oververmoeidheid. Een goede adem- en spreektechniek is dan zeer belangrijk; voorkomen is immers beter dan genezen.

De manier waarop u spreekt heeft invloed op uw omgeving. Bent u nieuwsgierig wat de mogelijkheden zijn voor uw stem? Of wilt u werken aan betere verstaanbaarheid met een spreektechniek die bij u past? Ook daarvoor kunt u bij ons terecht. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Ouders met kinderen in de peuter/kleuter- leeftijd kunnen gerichte tips krijgen om afwijkende mondgewoontes (zoals duimen en speen zuigen) en problemen die zich voordoen tijdens het eten en drinken, af te leren. Imke kijkt naar de stand van het gebit en de positie en kracht van de tong, de lippen en de kaakspieren. Wanneer deze afwijkend is, kunnen op deze leeftijd al gerichte oefeningen worden ingezet. Deze training heeft een positief effect op de verdere ontwikkeling van de spieren in het mondgebied en het gelaat.
Vroege interventie kan problemen op latere leeftijd voorkomen.

Kundigheid

De logopedist is super kundig, met logopedie maar heeft verder ook brede kennis met alles rondom de logopedie. Ik krijg heel veel goede tips en oefeningen. Deze doe ik trouw zodat ik nu veel, heel veel beter in mijn vel zit. Wat bijv. een goede rrrrr uitspraak en goed zitten al niet kan doen met je/ me!

Samenwerking

Er wordt verder gekeken dan de oorspronkelijke klacht. Zo worden niet alleen de symptomen aangepakt, maar ook de oorzaak van de klacht. Dat maakt het herstel (hopelijk) duurzaam. Tweede compliment: er wordt goed samengewerkt met andere disciplines. De logopedist kent heel goed de grenzen van haar specialisme en kennis en stuurt waar nodig me door naar haar collega die juist op dat gebied meer kennis heeft of naar bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Indien de behandeling bij haar collega/andere specialist is afgerond, pakt zij de vervolgbehandeling weer op. Zo heb je 1 coördinerend behandelaar, hetgeen erg prettig is.

Zorg tijdens de lockdown

Ook tijdens de lockdown bleef er goede begeleiding en was Ellen meteen aangepast aan de situatie. Groot compliment.

Staat altijd voor je klaar!

Imke is een meelevende, meedenkende professionele logopediste. Eerlijk en staat altijd voor jou of je kind klaar. Super!

Stotteren

De logopedie van Ellen heeft mij heel erg geholpen. Ik ben een 20 jarige student, al heel mijn leven heb ik last van stotteren. De laatste paar jaar merk ik dat dit mij af en toe in de weg zit op school, maar ook in het dagelijks leven. Ik heb daarom ook besloten om de hulp van Ellen in te schakelen. Door middel van ademhalingsoefeningen en spreekoefeningen gaat het al veel beter. Ook heeft Ellen geholpen met andere aspecten bij het stotteren, zoals hoe bijvoorbeeld ook zelfvertrouwen in het spreken een belangrijke rol speelt. De behandelingen van Ellen heb ik altijd als zeer prettig ervaren, en ik merk ook echt dat het beter gaat en dat ik geleerde spreektechnieken kan toepassen. Ik ben nu dan ook heel erg blij met het resultaat en Ellen erg dankbaar voor alle hulp!

Dirk van den Schoor

Wilt u meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op. We staan u graag te woord.